Thursday, September 16, 2010

Graffiti exhibition at Scryption Tilburg

(Yeah... I know I'm late with this post, guys, the expo already closed...) ANYWAY:

This summer the museum for written text in Tilburg gave a once in a lifetime opportunity to guys like Henk Pijnenburg to expose their beauties once more. Except for the somehow crusty installation (check the numbering of the canvasses) and a hard to read xerox copied catalog, I gotta admit I'm never tired of that collection.


The don da da's


Bill Blast, what ever happened to him?


Everybody loves Seen.

And thanks to Graffschool.com I got to do a little myself, too, for the museum's tea room. Cosyyyy!

the underpants men

More info about Scryption here.

For the dutchies: Nog even een gejat stukje over de show:

(en dat die werken nog nooit eerder in Nederland zijn vertoond? Groninger Museum (3x) met als klapper Coming from the Subway 1992.


Expositie Graffiti in Museum Scryption Tilburg

Expositie Graffiti

Museum Scryption Tilburg

Werken van privéverzamelaars niet eerder te zien in Nederland

Internationale graffiti en hiphop in Scryption

Vanaf 13 juni t/m eind augustus 2010

Het Scryption in Tilburg heeft straatkunst in huis gehaald. Deze zomer is hier een expositie van internationale graffiti artiesten te zien. Zondag opent deze expositie met een hiphopact van rapper Fotosynthese, het jongste raptalent van Nederland. Het Scryption werkt met deze expositie nauw samen met de landelijke organisatie Hiphop In Je Smoel (HIJS). Getoond worden foto’s van beschreven treinen, vijftien werken op canvas en een groot aantal stukken grafiek en voorstudies; ruim zestig in totaal. De werken zijn eigendom van privĂ©verzamelaars. De expositie duurt tot en met zondag 29 augustus.

“Het gaat in deze expositie om de Rembrandts van de graffiti. We kregen de kans om dit in Tilburg te laten zien en die hebben we gelukkig kunnen grijpen. We willen alle vormen van schriftelijke communicatie laten zien en deze hoort daar bij. Ik hoorde een van de jongens die de tentoonstelling aan het inrichten zijn zeggen: `Ik zie dit altijd in boekjes en nu hangen ze hier in het echt`,” zegt directeur Jolande Otten van het museum.

Parijs

De expositie laat werk zien van de in graffiti kringen internationaal bekende artiest Nederlandse Delta en een groot aantal Amerikaanse ‘schrijvers’. Het is voor het eerst dat deze werken in Nederland vertoond worden. A-one, Blade, Blast, Crash, Daze, Dondi, Futura, Koor, Noc, Phaze, Quik, Rammellzee, Seen en Zephyr zijn op de expositie vertegenwoordigd. Van deze artiesten waren onlangs werken te zien in Parijs in de expositie ‘Born in the streets’ van Fondation Cartier.

10 jaar hiphop in Nederland

Het platform Hiphop In Je Smoel (HIJS) is in 1999 opgericht door een groep enthousiaste hiphopliefhebbers met als doel het stimuleren van de (inter)nationale hiphopcultuur. HIJS organiseert gedurende de looptijd van de expositie verschillende activiteiten rond graffiti, hiphop en rap. Ook is de documentaire over 10 jaar Hiphop in Nederland te bekijken die interviews en uniek beeldmateriaal bevat van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen 10 jaar.

Er is ook nog nieuws:


Bling! Idea! Pijnenburg should open his own graff museum, like Dirk Scheringa did for his magic realism collection. Imagine! but please not in Deurne: too far away.

No comments:

Post a Comment